Impact Performance Gym – Personal Training

Over Impact Performance Gym

Impact Performance Gym (IPG) is voor iedereen die houdt van een uitdaging. Van beginners tot gevorderde. De gym is gebaseerd op het werken met eigen lichaamsgewicht en losse gewichten, om onder weerstand oefeningen uit te voeren zoals squats, deadlifts, pull ups, lunges etc. Grote gymapparatuur waarmee je een statische beweging kunt maken zijn overbodig en zodoende niet aanwezig bij IPG. Cardio apparatuur uiteraard wel.

Techniek staat zéér hoog in het vaandel. Er zal altijd een vakkundige, goed opgeleide trainer aanwezig zijn die je zal corrigeren en aanwijzingen geeft wanneer nodig. Dit kan zijn over je houding tijdens een oefening, maar ook wanneer je een stap terug moet doen qua gewicht of juist andersom.

IPG vindt dat het vrij trainen in een gym vraagt om een bepaalde basiskennis voor jouw veiligheid. Om de relevantie van techniek nog meer te onderstrepen dient elk nieuw lid een beweegproef af te leggen die geheel gericht is op basisbewegingen die terugkomen tijdens de uitvoer van alle oefeningen. Te denken valt aan een correcte uitvoering van een bodyweight squat of simpelweg een heupkanteling. Meer informatie vind je op deze pagina.

Naast de vrije trainingsuren zijn er verschillende small group lessen ontwikkeld waarin beginners tot gevorderden uitgedaagd worden. Deze zijn opgesteld vanuit hetzelfde principe als hierboven staat beschreven. Er zal gewerkt worden met het eigen lichaam, losse gewichten, medicijnballen, weerstandsbanden en andere hulpstukken. Een combinatie van cardio, atletisch vermogen, stabiliteit, kracht, explosiviteit en beweeglijkheid zullen in meer of mindere mate terugkomen afhankelijk van de les. Uitgebreide informatie over de lessen vind je hier.

Het is welbekend dat voeding en training hand in hand gaan richting een fit en gezond lichaam. IPG is wars van het verkopen van een sprookje. De kennis over voeding is gebaseerd op goed onderbouwd wetenschappelijk onderzoek. Dit betekent dat wij o.a. streven naar een gezonde relatie met voeding die op de langere termijn zorgt voor een fit lichaam en een gezonde geest. Meer informatie over hoe wij voeding benaderen vind je hier.

Impact-gym-fitness
Over IPG Gym Nederweert

Kernbegrippen

Aan deze begrippen wordt veel waarde gehecht binnen IPG en deze lijken voor zich te spreken. Heb je er toch vragen over voel je dan vrij om deze te stellen. Dit kan altijd via het contactformulier.

Verantwoord trainen 100%
Gezonde voeding 100%
Science based 100%
Geen sprookjes 100%
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Scroll naar top