Impact Performance Gym – Personal Training

Waarom Crossfit zo populair is

CrossFit werd opgericht in het jaar 2000. Heden ten dage zijn er 15.000 officiële CrossFit boxen (of gyms) wereldwijd. Door dit enorme aantal kun je rustig stellen dat er veel vraag naar is. Maar hoe komt het dat CrossFit zo populair is?

CrossFit kenmerkt zich door 3 elementen die elke les in meer of mindere mate terugkomen, nl. gewichtheffen (Zware gewichten trekken of duwen), gymnastiek (Alles met het eigen lichaamsgewicht zoals pull- en push ups) en metabolische conditionering (zoals fietsen, rennen en zwemmen). Tijdens een typische CrossFit training is er altijd sprake van een WOD (Workout of the day). Deze is elke keer anders, met op z’n tijd een herhaling om zo een meting te kunnen doen. Deze WOD kan 10 minuten duren maar ook een uur. De les duurt hoe dan ook altijd een uur of iets langer.

De WOD wordt op een whiteboard beschreven zoals deze eigenlijk bedoeld is (RX). Lukt het een deelnemer niet om een bepaalde oefening of de WOD in zijn geheel op deze manier uit te voeren dan kan deze ten alle tijden aangepast (of geschaald) worden. Dit maakt het dat iedereen en van elk niveau mee kan doen, en de WOD met een voldaan gevoel kan behalen.

De variëteit maakt het voor elke deelnemer extra interessant om weer deel te nemen aangezien je niet weet wat je te wachten staat. Naast deze variëteit heb je de mogelijkheid om nieuwe skills aan te leren zoals een snatch, muscle up of handstand walks. Dit is iets wat je in een reguliere gym zelden aan zult treffen.

Nog een grote factor wat CrossFit zo populair maakt is het communitygevoel. Iedereen start aan dezelfde WOD en is pas klaar als de laatste persoon ook klaar is. Zo zal deze door de groep extra aangemoedigd worden om alles te geven. Daarbij Is CrossFit een unieke benadering van fitness wat je nergens anders terugziet. Waar reguliere gyms een heel eenzijdige vorm aanbieden en waar de sporter erg op zichzelf is aangewezen, is dit bij CrossFit het tegenovergestelde wat het groepsgevoel versterkt. Om de website CrossFit.com te quoten:

“With constantly varied, high-intensity functional movements, CrossFit is a training philosophy that coaches people of all shapes and sizes to improve their physical well-being and cardiovascular fitness in a hardcore yet accepting and encouraging environment”.

Gaaf he! Wil je een keer een WOD meemaken? Dat kan altijd, kostenloos en zonder verplichtingen. Stuur een berichtje via https://impactgym.nl/crossfit/

Roeg Kuijpers

CF lvl 1 trainer, (top)sportcoach en diëtist i.o.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
Scroll naar top